MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Monday, June 22, 2009

Heart Birthday Cake









22/6/2009



Nak citer sketlah...semalam buat cupcakes dan heart cake tu pukul 3 pagi baru tido alahai kerana anak kesayangan mama sanggup tu...heheheh bukan apa kesian kat kakak dia nak besday kek dia...nak celebrate kat sekolah tapi apakan daya time besday dia sebenarnya 1/7 dah start cuti sekolah...so celebrate awal seminggu ler..hehehhe aci tak? hehehhe


Disebabkan permintaannya kakak tadi....mama sanggup tu carikan loyang kek heart pastu buat cupcakes deco...1st time deco kek besday tapi comotler sket tak pandai ler nak deco-deco kek besar-besar ni...masa nak buat line tepi heart merah dan tulisan kat atas kek tu dan letak hiasan colourful kecik-kecil tu pon menggeletar tangan heheheh...cupcakes pon semalam icing dia cair sket entahler apa yang terkurang...hentam jelah..dah letak dalam fridge pon cam gitu gak...dah kesuntukkan masa deco je lah mana yang sempat. Deco yang dua orang kartun boy and girl tu kakak nak mama buatkan sebiji macam dia lukis kat buku hehehe sib ler jadi heheheh


Pagi ini kakak terlewat ke sekolah mama dia overslept..huhuhu....so kena tinggal bas sekolah...pagi ni papa lah hantar ke sekolah lah...dah separuh jalan tertinggal pulak godies bag patah balik...itu yang jadi bertambah lewat..macam-macam hal hehehhe... sampai sekolah dah pukul 9 pagi hehehe..lepak-lepak kat sekolah adik nak main basikal layan ajelah..sampai abis pukul 11.30 papa dia ambil pulang ke rumah..nak balik dengan bas sekolah banyak pulak barang2 nak di angkut...masa kat sekolah tadi rasa macam nak pitam je heheh ialah kurang tido pastu pagi tadi kelam kabut punye pasal tak sempat nak breakfast...dah kat sekolah tadi cari kantin lapik perut hehehe


Alhamdulillah dah selesai pon..ingatkan ramai budak-budak dalam kelas tengok dalam magazine sekolah 30 orang satu kelas...punyelah gigih mama buat cupcakes 30 pcs takut berebut tak cukup pulak kekawan kakak kat sekolah..tengok pagi tadi 10 orang je yang turn up hehehehhe yang lebihan cupcakes beri kat teacher uzma dan assistant teacher jessie dan bagi jiran sebelah....anyway kakak happylah permintaan dia tertunai sudah hehehe



11 comments:

blogresipi said...

Syoknye kakak dpt besday cake... ade cupcakes lagi tue...rajin betul mama dia berjaga malam buatkan cupcakes comel2 tue...:)

Suzi said...

tulah kan...utk anak2 sanggup apa saje...
bangga kaka sbb kek dr air tgn mama dia...kan?

Anil Wanina said...

comelnye cupcake tuuu... mintak cikit... heheh...

FiDa@aMiDa said...

ijan, kak suzie, wanli
itulah anak punye pasal ibu mana tak sanggup berkorban jaga malam siapkan kek tu hehehe


wanli
wanli punye cupcakes lagi lawa kot deconya sbb attend class :)

ain said...

rajinnya mama fida lah. normally akak just buat goodies aje beri kat classmates anak2. maleh sungguh nak beli kek apatah lg buat kek.hehehe

shina said...

comelnya.. design cuppies u fida.. sure anak u hepi sgt kan dpt cuppies cute2 tu :D

FiDa@aMiDa said...

kak ain
1st buat kek besar gitu penat tul nak deco hehehhe..deco pon tak bertauliah heheheh

shina
cuppies u lagi cantik hehehhe

eiyda said...

wahh..comel2nyer cupcakes tu!! hantar sini skit..heheh..untung kakak mama buat sendiri kek besday..mesti seronok sakan dapat sambut besday ngan kawan2 kt sekolah kan..adik pun tumpang seronok dapat main basikal kt belakang sekolah! :)

pn-iena said...

HAppy Birthday! Fatin Amily..

wah! amida...cute lah cupcake tu semua.. =)

Mastura Daud said...

comelnya cup cakes tu, bertuah anak mama! ;)

FiDa@aMiDa said...

eiyda,
itulah bukan main seronok lagi dpt kek hear tu dgn cuppies :) adik pon sakan main basikal kat luar sampai berpeluh2 dan dahaga air


eina
celebrate awal seminggu sbb time besday dia nak cuti sekolah

mastura
mama berkorban apa saje untuk anak hehehe