MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Saturday, June 20, 2009

Farewell Kak Moi sekeluarga





20/6/2009
Hari ni masak special sket ajak kak moi sekeluarga datang rumah farewell untuk dia yang akan balik for goods bulan Ogos nanti....saya tak ajak ramai pon ajak dia satu family je...(kekawan kat Dubai jangan kecik hati ya saya masak sket je hehehhe)

Terasa baru je kenal kak moi ni...Kak Moi adalah orang pertama saya kenal bila tiba di Dubai (kawan blogger) dialah yang tolong time kitaorg susah dulu tak da kereta...time tu kakak tak sihat pastu malam-malam pergi ada teksi time nak balik tu tunggu punye tunggu tak pulak teksi dah tengah malam..nasib le asben kak moi En Norris tolong tumpangkan sampai balik hotel apt...masa tu baru tiga minggu rasanya sampai di tanah Dubai ni..(citer selanjutnya boleh baca kat SINI)

So mengenangkan rasa terhutang budi dia dah tolong saya dulu...dan memandangkan dia nak balik for goods sajelah ajak datang rumah makan-makan sket...lagipon sejak pindah apt kak moi tak pernah datang rumah lagi.

Terima kasih banyak-banyak kak moi pertolongan tempoh hari kami ingat sampai bila-bila...Selamat berangkat pulang ke tanahair...nanti balik Malaysia keep in touch ya.. Minta maaf ya kalau ada terkasar bahasa tersalah laku dan kata-kata...macam raya pulak hehehe


p/s kak moi...kalau ada rasa terkurang atau terlebih tu maaflah ya..rasanya kak moi lagi pakar masak lauk pauk ni hehehhe



Menu Hari Ini
Nasi Tomato
Ayam Masak Kelio
Kari Daing
Ayam goreng celup tepung KFC
Jelatah Timun
Pappadom
Buah Anggur
Air Laici
Bun Kacang Merah


Dah lepak-lepak lepas makan...kami masing-masing berborak lah..dah lama tu ada pulak orang picit bell ingatkan siapa..rupanya my neigbour Mr Cylde from South Africa tinggal satu level tingkat 8 ni jugak...datang bagi VCD citer karton untuk budak-budak ni...so langkah kanan lah dia...ajaklah masuk sekali join kitaorg...dia datang sorang je wife dia tido tak sihat kat rumah..yang kelakarnya mat salleh biasalah kan...datang rumah orang tak reti nak buka selipar dia hehehhehe nak tegur pon serba salah




6 comments:

eiyda said...

wahh banyaknyer masak fida! feveret roti bun mesti tak ketinggalan ye..;)

FiDa@aMiDa said...

eiyda

masak quantity sket jer cuma nmpk byk sbb variety menu heheheh

roti mmg tak boleh tinggal hehehe trademark :) jgn mare

ain said...

sikit ke menu tu fida!!berderet2 tu. syoknyaa!!!

Syigim said...

lawaknye psl mat salleh tu! ye la kita ni nk jaga hati tetamu, tapi tetamu tu pun pandai2 la tgk adat tuan rumah kan? dia x perasan ke sume org xpakai kasut? hihihi.. ;)

blogresipi said...

Meriah nye akak masak.. penuh satu meja... kalau saya lah yg tolong hantar VCD karton tu kan best..hehehe

QiStinA's said...

sori fida...dah lama baru nak comment...he..he..lately nie jarang nak buka blog...he..he.. bz tak tau buat ape...
tq..atas jemputan tu... semua juadah sedap belaka... seronok borak2 kan... tak pe ada rezeki .. jumpa lagi...