MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Saturday, May 16, 2009

Malaysian Food Bazaar





gambar ini ciluk kat blog shiela....thanks ya

gambar ini ciluk kat blog shiela....thanks ya

ada banyak gambar-gambar lain kat

Malaysian Food Bazaar
Tarikh : 15 Mei 2009 (Jumaat)
Masa : 4-6 ptg
Tempat : Kediaman Rasmi Consul Jeneral
Villa 25, St 19B, Al Barsha
Dubai, UAE




Inilah 'FIRST' Bazaar yang saya attend dan join semenjak berhijrah ke Dubai yang bertempat di kediaman rasmi Consul Jeneral Tuan Syed Hasrin dan Puan Sarah

Malaysian Food Bazaar di anjuarkan oleh PERWAKILAN (Isteri-isteri Para Pegawai Kerajaan Malaysia di Dubai) bertujuan menjual sambil mengumpul FUNDS persatuan....Alhamdulillah ramai jugak yang bertandang semalam...

Makanan lain yang turut di jual semalam...nasi kerabu, nasi minyak, nasi tomato, nasi dagang, puding mangga, bihun sup, mee goreng, mee kuning (mentah), bubur pulut hitam, kuih muih - seri muka, lopez, lapis, karipap, keria, talam berlauk, agar-agar, tempe frozen, popiah, burger, barang-barang kering susu pekat manis, tepung pulut, kunyit, dan macam-macam lagi lah :)


Gambar gerai-gerai rakan seperjuangan lain tak sempat nak tangkap bz layan customer :) sampai Dato dan Datin lalu pon tak sempat nak layan



Terima kasih kepada warga my UAE Pro dan kekawan yang sudi hadir semalam...'Special thanks' to kekawan blogger ku NekPP, shiela, syiqim yang sudi singgah & membeli roti homemade ku :)


Amacam kekawan sedap tak roti dan cupcakes tu??

pada kak shidah (sampai sesat2 nak jadi rumah CG), kak muna, aida, safinas dan dan lain-lain yang turut memberi sokongan


Walaupon penat dan letih tak terkira sampai 2 malam tak tido buat preparation buat bun sosej, bun sardin dan cup cakes...satu pengalaman yang berharga serta menyeronokkan..


To my kids Fatin Amily dan Farris Adam sorry sepanjang 2 hari mama abaikan korang sekejap untuk menyiapkan tugasan yang diberikan oleh persatuan and to my beloved hubby
thanks sudi jaga anak-anak time mama
'berperang' kat dapur :)

Balik-balik semalam semua kepenatan..mandi segala bagai semua letak kepala kat bantal terus zzZZZZ




11 comments:

nekPP said...

cap jempollllllll..yummmyyyy ;p

FiDa@aMiDa said...

kak nekPP semalam mengilat ya...kita nak amik gambar tak mau...dah malam gelap blur jer gambar tu :) tak aci

Syigim said...

mmg sedappppp roti bun hotdog tu. patut beli lebih! ;)

ZaiY said...

tahniah kerana berjaya memeriahkan food bazaar, mesti seronokkan wlpun penat.

FiDa@aMiDa said...

nekPP, syiqim, - terima kasih byk..selalunya lah roti homemade baked freshly mmglah sedap :)

zaiy - nape tak join sekali smlm? kalau ada sure lagi bertambah meriah dgn nekPP, syiqim and sheila around :)

fizan *sew addict!* said...

sedapnye bun tu..cupcake juga...tahniah kak..berjaya menyediakan juadah lazat utk santapan org lain....best betul..

mother of two said...

fida,
my kids suka cup cake tu..tp mommy suka juga cuma skrg tgh jaga diet..hiksss... petua nak tangkap gmbr ngan nek pp. tangkap dan cekup dia terus paksa posing...amacam nek pp?

paij188 said...

SORRY X SEMPAT NK PEGI.. FALISHA X BANGUN2... BESTNYER....!!!!!!

P.S. MY UAE PRO NGAN PERSATUAN ISTERI2 TU BUKAN SAMA PERSATUAN EKK?

nekPP said...

fida...hohoho tu ler rahsia..alhamdulillahhh selamattt..kalau takkk kalah artis uhuhuh...aper pon nekpp happyy banget jumpa korang tawwww..muwahhh

hehe tompang lalu fida.. shiela..gua ruggedddd.. piiirahhh..bwak bags 1 minggu punya makan tuuuhhh..uhuh

syigim... hampehhhh mcm ler rumah tu jaauhhhhhhh sangattt!!! marahh nie ;p

paji...kitaorg melaypak sampai azan magrib kan fidaa..

psttt jom melaypak b4 summber break..nakkkkkkkkkkk???

FiDa@aMiDa said...

sheila - diet ka smlm tgk borong sampai tak cukup tangan bawak hehehhehe takpe makan byk2 pastu exercise

nekPP - takpe next time takkan lepas cekup dan terus tangkap :)

Fairus - takpe next time boleh join...my UAE pro (terbuka pada semua yg dok Dubai) dgn Perwakilan tak sama :)

syiqim - next time kena lepak2 lama sket

fizan - terima kasih...1st msk byk2sampai tak cukup tido hehehhe takpe pengalaman tu :)

FiDa@aMiDa said...

fizan - okaylah kan org mcm akak ni tak attend kelas masak cuma bergantung pada kekawan dapur kat internet je (deco cup cakes tu masih perlu diperbaiki lagi sememeh je malu) :(