MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Sunday, July 5, 2009

Tembikai Laici, kangkung goreng belacan, cucur ikan bilis





4/7/2009
Menu semalam sempoi je.. gambar yang last tu....maintenance staff tengah cuci building apt yang berabuk dan berdebu di Dubai ni hehehhehe

Breakfast - cucur ikan bilis ADABI

Lunch - Nasi Putih
Sayur Kangkung Goreng Belacan saje buat kuah banyak hehehhe
Ikan Goreng (tak da gambar)

Dessert : Air Tembikai Laici



RESEPI Air Tembikai Laici -
( dpt dlm 2 gelas)
Copy paste dari blog Ros Tokyo - Domo Arigato

Beberapa Potong Tembikai
1 cawan air Laici dalam tin tu
8 biji laici


Caranya
1. Potong dadu tembikai dan buangkan bijinye kemudian blender bersama air laici tadi,
2. masukkan dalam gelas dan tambah kan buah laici serta beberapa ketul air batu.
3. Ok dah siap. Sedia untuk diminum

3 comments:

blogresipi said...

Puas kite cari laici tin kat sini takde pulak. Kalau nak buat tak bleh letak laici lah nampaknye...

FiDa@aMiDa said...

Ijan

kalau tak da laici dlm tin..cari longan dalam tin..lebih kurang aje rasanya

eiyda said...

sedapnyer tembikai laici tu..nak try la buat gak..panas2 gini sedap ni minum..slurpp..