BAHAN A
3 ekor ikan selar (saya guna ikan hammour)
5 keping asam keping
2 tangkai daun kesum
1/4 biji nenas (dipotong kecil)
air secukupnya
sedikit serbuk kunyit
garam secukup rasa
BAHAN B
3 biji cili merah
1 sentimeter belacan
3 ulas bawang merah
CARA membuatnya
1. Ikan dibersihkan
2. Masukkan semua bahan ke dalam periuk
3. Masakkan hingga mendidih
4. Tutup api dan hidangkan
3 comments:
rajinnya Fida puasa, ganti ye? ikan hammour tu tak pernah dengar pulak, kat Dubai je yg ada kot..
kak zana, pose ganti hehehe ikan hammour ni kat sini aje kot nak cari ikan selar kat sini x da hehehe
oh mesti best kan ikan hammour tu.
ps: wahh, akk stay kat dubai ke? i feel wanna go there too. byk tempat menarik kan disana?
Post a Comment