MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Sunday, January 10, 2010

About Him


Entry kali ni nak menjawap tag syiqim...thanks sudi tag fida...sorry lambat sket nak buat homework heheehhee




first, please place your lovely wedding picture - done! (rule ni aku saje-saje tambah. hihi)

1. First time you met her - when and where?
at Restaurant Nelayan masa reunion sekolah tak ingatlah exact date tapi tahun 1998 kalau tak silap kena check dlm diary :)



2. Love at first sight?
Cinta kali kedua kot hehehehe..lepas frust bercinta huhuhu..so take me some time to accept his as my bf



3. Who is he when the first time you met him?
Exceli he is my classmate but at that time i have no feeling at all..Lepas sekolah lost contact later...bila register kat UiTm he is my senior tak sangka jumpa balik...tapi masa tu pon tak hangat bercinta pon just kawan-kawan biasa..bila dah grad baru dia cari i...then bila dah start 15/10/1998 keje after a few months dia boleh hantar bunga tu kat tempat keje masa my birthday 4/1/99..malunya hehehehe...entah camner dah jodoh kan..end up we all together. Sampai kawan-kawan pon terkejut bercinta senyap aje hehehhe



4. How long does it take for him to ask you out for a date?
Lama jugak after dah grad baru dia berani nak ajak keluar...(tak sangka dia jadikan i secret admire sejak sekolah menengah lagi)



5. First place dating?
Mc D of course mula-mula dating just a simple place...later tempat menjadi fav place to date either Mc D or KFC lah..then kalau special occasion Mutiara Restaurant,etc :)



6. How did he proposed?
Bulan May, 2001...Lepas habis dating kat Restaurant Jejantas, Sg Buloh dalam kereta dia bagitau dia nak pergi outsation jauh so takutlah kehilangan buah hati di kebas orang...kalau boleh nak ikat cepat2..chewah..nak tergelak jugak dia guna bahasa bunga-bunga..."i nak menyunting bunga di taman" hehhhehe dan nyanyi dia lagu "jangan tunggu lama-lama nanti dia ambil orang" then after a month dia proposed...family dia datang merisik dan kami pon mengikat tali pertunangan pada 3 Jun 2001 (2 tahun lama tu sbb dia keje dapat posting kat Seoul Korea - org kata jauh di mata dekat di hati) then later kami bernikah 6-6-2003 later i resign terus ikut dia kat sana..bermula kehidupan kami suami isteri di perantauan orang...dapatlah anak2 made & born kat Korea..begitulah al kisahnya


7. Special date with him?
banyak kali tak ingat mostly dia ajak pergi makan-makan, pi kenduri kahwin, jalan-jalan tengok wayang



8. Changes that he asked you to do?
samalah dia kata I kuat membebel (biasalah kan kita pompuan kalau ada yang tak kena mestilah pok pek pok pek)



9. What is it about him that you love so much? (dah jawab dlm tag 'kekasih hati' some time ago)
dia seorang penyabar dan pendiam...penyabar dengan kerenah saya..tak pernah nak marah-marah walaupon saya buat silap ke apa...pendiam tak byk cakap.. Kalau mula-mula kenal memang nampak dia sombong tapi kalau dah lama kenal dia tak da lah sombong..very committed dengan kerjayanya...penyayang pada isteri dan anak-anak



10. What is about him that you wish he would change?
sayang...pls more discipline..jaga kesihatan jangan asyik sibuk keje aje



11. You lose your mind and crack your head when he?
messy my kitchen, laundry room


12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
give me a green light what I want to buy for birthday/anniversary gift :)


13. Complete below sentence : "My love towards my wife/husband/gf/bf

is as big as...?
...dessert sahara!
emmm nak tag siapa ye???
Sapa-sapa yang belum kena tag lagi tu sudi-sudikan jawap tag ni ya..




3 comments:

Syigim said...

lawanya fida gamba kawen tu.. hihi tersenyum2 baca tag ni :) semoga kekal bahagia ke akhir hayat..

paij188 said...

Memang tersengih2 baca kisah Fida nih.

FiDa@aMiDa said...

syiqim...gmbr lama apa yg lawa hehhehe..terima kasih atas doa mudah-mudahan Insyallah aminnn

fairus...heheh kelakar ek hehehhe