MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Saturday, April 10, 2010

Dinner Seoul Garden Restaurant




Kimchi dan ulam-ulam yang lain

Budak-budak ni dah lapar main chopstick lak






Kedai Jepun jual barang-barang Jepun & kitchenware


Mula-mula ke area Oud Metha mencari beras jepun/korea untuk buat sushi/kimpap...lagipon budak-budak suka beras lembut ni..sejak kat Korea dulu memang makanan diaorglah hari nasi korea makan dengan seaweed...sebab kat sini tak tau kat mana nak cari kedai Korea..so Kedai Jepun okaylah...kedai Deans Fujiya berhampiran tamam dan golden fingers restaurant opposite Sunrise supermarket...masuk-masuk dalam kedai macam-macam ada....tapi biasalahkan barangan imported mahal..5kg beras 62dhs is quite expensive tapi anak-anak punye pasal beli jugaklah


Selepas itu ke Korean Restaurant dekat 2 tahun gak tekak ni tak merasa makanan Korea sejak balik for good dari Korea...so dah alang-alang ke area sini...cari kedai Korean

Seoul Garden Restaurant terletak di Zomorrodah Building satu baris dengan Al Hadi Entreprise (Kedai Pinggan Mangkuk & Cadar) opposite Matrade Building area Oud Metha jugak.

Alhamdulillah ada menu yang dicari...동태 ( dongtae ) Sup Ikan Pedas (Hot & Spicy Pollack Spicy Soup)..belek-belek menu...ternampak menu 생갈비구이 (saenggalbi-gui) Daging Rib Bakar..Grilled fresh short ribs...so tender and delicious. The best part is the mixture of sesame oil, salt and pepper to dip it in.


Mula-mula appertiser...waiter serve Kimchi (very famous in Korea jeruk kobis masam-masam pedas) dan the ulam2 semua tu..ada udang kering, sayur, radish kimchi, timun+celuptelur.... this is a complimentary...the best part...kalau abis boleh tambah lagi :)


Harga kat sini bolehlah ada murah ada yang mahal ikut menu lah.. macam Sup Ikan dalam tu ada 6 ketul ikan kalau tak silap dengan sayur + beberapa ketul tofu (tauhu) boleh share 4 orang makan banyak...walaupon harga dia for medium size 130dhs average macam 33dhs per person
Menu Daging Bakar ni dulu kat Korea tak boleh nak makan sebab tak halal..so kat Korea just makan yang ada ikan-ikan dan sayur-sayur je.

kalau kat Korea suka makan kat kedai ajumma belakang Hospital SoonChunYang memang kedai ni kedai ikan je daging semua tak da..so guarantee Halal.. kedai ni tak besar sangat...tapi yang best duduk bersila kat meja korea ajussi dan ajumma tu pon dah kenal sejak my hubby bujang then kahwin...masa pregnant hingga lahir budak-budak ni kerap makan kat kedai dia...(teringat our sweet memory at Seoul few years back in 2003-2008)



Kepada yang ingin mencubanya bolehlah ke

SEOUL GARDEN RESTAURANT
#8 Ground Floor Zomorrodah Bulding Zabeel Road
Dubai, United Arab Emirates
Tel : 9714 227 7876
Fax : 9714 334 6686
Mob : 97150 6580 360
97150 5353 056


3 comments:

Syigim said...

amboiii dpt jgk ye makanan korea...beef ribs grill tu nmpak sedapppp ;)

FiDa@aMiDa said...

syiqim..dalam pantang sempat lagi tenet ek heheheh itulah nak lama menunggu nak mekan korean..at last jumpa restaurant kat sini. Not bad beef ribs grill tu sedap :)

:: elise :: said...

salam kak mida

wahhh...dubai pun ada seoul garden ye...lis pun ari tu ada sekali try seoul garden kat malaysia...

[ http://akuelise.blogspot.com/2009/12/makan-makan-seoul-garden-steambot-grill.html ]

setttaappp tull beef grill dia...jadi lah, tak pernah sampai korea, dapat makan makanan korea pun jd la kan...hahahahaha