Dah lama tekak ni nak makan Bingka Jagung tak terbuat-buat...so semalam baru lah buat...bakar lama sejam lebih nak bagi keras atasnya...menunggu bakar sampai mengantuk lah pukul 2.22 pagi baru tido..
Alhamdulillah elok jadinya..terima kasih kak liza kongsi resepi
RESEPI BINGKA JAGUNG
Kak Hanieliza - Terima Kasih
Bahan-bahan:
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
1 sudu besar butter/majerin cair
Cara-cara:
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak pada loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam atau hingga masak.
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.
2 comments:
adoiii...lamanya sampai kol 2 pg!!!
kak ain
start membuat pon dah lewat pukul 12 malam gitu :)
Post a Comment