MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Saturday, January 17, 2009

kena tag lagi :)





Peraturan untuk menerima award ini ialah:
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.


Award ini telah diberikan oleh Mas
Syukran/Terima kasih byk2 ya...emm apa ya nak listkan 10 fakta/hobiku hahahahha





Hobi 1
Since dah jadi full time housewife...so nak hilangkan boring menghadap pc depan internet lah hahahha....habiskan byk masa kat internet...so suka kumpul resepi, suka baca blog orang kat internet,etc




Hobi 2
Tahun lepas asben belikan Kamera DSLR so hobi dah bertukar ke Photography...suka bergambar dan ambil gambar pemandangan, gambar masakan harian,etc

Hobi 3
Memasak....suka mencuba resepi di internet..buat kuih, roti, kek...since belum pindah rumah ni...aktiviti memasak jadi terbantut sketlah tak cukup perkakas nak masak lagi huhuhuhu


Hobi 4

Window shopping...setakat dok kat Dubai adalah pusing-pusing mall yang besar-besar...window2 shopping dulu survey harga...kalau rasa berbaloi barang tu baru beli


Hobi 5
Travelling....suka tgk tempat orang halusi adat resam, budaya masyarakat setempat...skrg dah berkeluarga kena angkut handbag kecil emm yg agak leceh sketlah nak travel..hehehhehe



Fakta 1
Anak bongsu dari 3 adik beradik



Fakta 2
Dubai UAE adalah negara kedua ikut asben posting...seronok tapi bab pindah randah ni memenatkan huhuhu


Fakta 3
suka kumpul botol miniature sabun hotel yang pelbagai bentuk dan rupa dan suka kumpul souvenior dari setiap tempat yang pernah dilawati



Fakta 4
suka makanan yang manis-manis coklat/kek/dessert untuk hilangkan tension



Fakta 5
Pendiam sket orangnya kalau org tak kenal..tapi hakikatnya kalau dah kenal lama mmg friendly person hahahah...suka cakap terus terang kalau ada apa2 yang tak berkenan di hati tak reti nak berselindung-lindung...so tak da simpan2 dalam hati...piecee



Tag yg ke-2 ni... Mas jugak



1. Pernah menyambut tahun baru?
Pernah tahun lepas 2008, selalu tak sambut pon just tengok kat kaca TV saje


2. Tempat yang anda selalu pergi untuk menyambut tahun baru?
Tahun lepas 2008, pergi trip bersama-sama International Friendship Club ke Geoseong, South Korea untuk menyaksikan matahari pertama yang terbit awal tahun baru di dalam kesejukkan.

3. Apa yg anda buat di pagi tahun baru?
Tahun Baru 2009...bangun seawal pagi untuk bersiap2 nak pergi ke Mushrif Park Family day utk gathering bersama family2 yg lain yg bermastautin di UAE walaupon tak da kenderaan lagi..excited oo jauh pon no hal naik teksi lagi.


4. Apa yg anda suka apabila tibanya tahun baru?
Suka listkan azam baru..tapi tahun ni macam tak da mood jer sebab baru je bertukar tempat di Dubai ni..so belum panas enjin lagi kat sini...


5. Anda percaya dengan azam tahun baru?
Azam baru sebagai panduan je...yang penting sekali kita kena percaya dengan qada dan qadar


6. Senaraikan 3 orang yang ingin anda dekati tahun baru ni..
Sesiapa sahaja yang sudi berkawan denganku di tempat baru ni, nak spend more time with my kids and hubby since tak keje ni


7. senaraikan 3 org yg anda ingin singkirkan tahun baru ni.
Emmm orang yang suka cakap putar belit (cakap tak serupa bikin), orang yang berlagak sombong/angkuh, orang yang suka mengata belakang kita


8. Pernah tak azam tahun baru anda tercapai?
Pernah


9. Azam anda tahun lepas (2008)?
Alhamdulillah dapat dicapai..yahooooo
10. Azam anda tahun baru ( 2009 )?
Semoga azam tahun ini tercapai Insyallah..amin yarrabal alaminn



11. Senaraikan 10 org penerima hadiah tag ini.
So, 10 penerima bertuah adalah :-




2 comments:

Mastura Daud said...

kak Fida lahir bulan berapa? byk persamaan la kita :).
thanks sbb dah jawab tag :)

FiDa said...

hai mas

oh ya ker tak perasan lak pulak hehehhe lahir bulan januari?

Mas?