MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Saturday, August 22, 2009

Suasana Bazaar Ramadhan Di Dubai 2009

GERAI PARA PENIAGA

MY STALL - sempat bergambar dengan fairus dan anak2
(tokei cendol + popiah basah)



SEBAHAGIAN LAUK PAUK DAN JUADAH YANG DIJUAL SEMALAM DI GERAI KAWAN-KAWAN YANG LAIN


Suasana Pre-Ramadhan Bazaar...semalam belum lagi bermula ramadhan so kira macam food testinglah beli terus makan heheheheh..Alhamdulillah menu di gerai saya 'sold out' sesiapa yang di Dubai tu kalau nak makan homemade roti tu bolehlah start pre-order call/sms hp saya hehehheeh..kepada para pembeli yang sudi singgah dan membeli di gerai saya terima kasih di ucapkan...feedback di alu-alukan...kalau kurang sedap ke bagitau ya..kalau sedap tu Alhamdulillah dan sudi-sudikan lah 'promote' pada kekawan ya :)

Walaupon penat, letih, panas terik kat luar 42 darjah celcius sampai berpeluh-peluh macam mandi hehehe tapi seronok dapat merasa macam mana penat lelah menjadi seorang peniaga bazaar ramadhan..nasib ler seminggu sekali kalau tiap-tiap hari mahu tak bangun sahur tiap-tiap hari kepenatan hehehehhehe....pagi tadi pon saya tak bangun sahur penat semalam tak habis lagi heheheh


Tarikh/Hari : Setiap Jumaat :

21/08/2009

28/08/209

04/09/209,

11/09/09


Masa : 4- 6 ptg


Tempat : Kediaman Rasmi Konsul Jeneral Malaysia

Villa 25, 19B Street

Al Barsha Dubai



Guidance images to Malaysian Consulate General's resident at Villa 25, 19b Street (off 14b Street), Al Barsha.
From Umm Suqeim Street heading to Al Khail Road take right at the traffic light into 316 Road.
Drive until to the next traffic light and take left going into 23rd Street.
Then take the first left which is the 8A Street.
Drive further until the third right and enter into 15b Street.
Immediately take first right and it is the 14b Street and drive along the semi completed road and a left curve (which will become Street 19b) until you see Villa 25 on your left.
Timing for the event is from 4pm till 6pm.
GPS coordinate is 25 06' 15" N 55 12' 40" E
Have a safe trip


From My stall :

roti kacang merah/Red Bean Bun - 15aed per pax=6pcs
roti sardin/Sardine Bun - 15aed per pax=6pcs
roti sambal ikan bilis/Spicy Ikan Bilis Bun - 15 aed per pax =6pcs

sosej roll – 5aed (1 pc)
marble cup cakes - 5aed (2 pcs)
mee bandung - 18aed per pax
[kuah mee bandung asli seafood udang + sotong]


From Mastura's Stall :

Nasi Dagang+Kari Ikan+Telur = AED15 /pax
Nasi Kerabu+Ikan Celup Tepung = AED 15 /pax
Nasi Kerabu+Ikan Celup Tepung+Daging Bakar = AED18 /pax
Solok Lada = AED10 /pack
Keropok Keping = AED5/pack



From Rynn & Putri's stall:

1. Mee Goreng Mamak
2. Bingka Ubi Kayu
3. Karipap
3. Cucur Badak




From Sulastri's stall:

1. Nasi Lemak + ayam bercili (beraroma daun pisang dan
pandan, ditambah dgnsambal & ikan bilis terbaik Malaysia)`- AED 15/set
2. Kari Kepala Ikan Baba's.
Harga termasuk : Nasi Putih + Sambal belacan - AED15/set
3. Ikan Bakar Berempah (adunan rempah bersama daun limau purut dan serai bersalut daun pisang dibakar bersama)Harga termasuk : Nasi Putih + Air Asam - AED 15/set.
4. Pajeri Nenas Resepi Papa - AED 8/pack




From Mr Huhuhu' s stall:

1.Masak Lemak Cili Padi Perut Lembu Dengan Rebung.
2.Ayam Kari Golek.
3.Ikan Goreng Belah Perut Sambal.
4.Rendang Kambing.
5.Ketam Goreng Planta.
6.Ikan Masak Asam Pedas.
7.Taufu Bulat Goreng Kucai.
8.Ayam Masak Tomato.
9.Ikan Bakar Air Asam.
10.Kari Ayam Kurma.
11.Sambal Udang Petai.
12.Bubur Lambuk Santan.
13.Ulam Ulaman Sambal Belacan.
14.Air Bandung Lengkong.
15.Roti Ayam Cendawan.
16.Teloq Masin(BEKALAN BOLEH DIDAPATI SETIAP HARI)
17.Nasi Ayam Makwan.


From Mr Ximey's stall:
Ayam Percik Kelate


From fairus and fadzil's stall:
Popiah basah - dhs6.50
Cendol campur - dhs8.50
Mee Rojak - dhs9.50
...And ada beberapa jenis menu lagi drp stall kawan2 yg lain.


3 comments:

nekPP said...

amboiii amboiiii puan2 taukeh!! taukeh roti n taukeh cendol! hehe..
jgn lupe duit raya nekpp tawww ;)

ain said...

dasat tu...sold out!!!musti sedap!!

blogresipi said...

Meriahnye!!! kemain lagi menu macam2 ado... cayalah kak fida nye sold out! harus lepas ni berderet org tempah utk raya plak.hehe