MY GUEST BOOK

Followers

My Blog Awards 2008/2009

Thursday, April 30, 2009

Rahsia Masak Ekspress



30-4-2009


Pagi ni tapau kakak kentang goreng smiley face.

Tenghari ini punye menu



Nasi Putih
Ikan Kembung Goreng Bercili
Ikan Goreng Tepung
Udang Goreng Tepung
sayur campur semalam ada lagi sket hahhaha
Ulam - Timun + salad


Okay nak citer dua hari lepas dapat buku Besday Gift saya bulan Januari lepas (baru dapat sbb kapal laut sampai lambat huhuhu 3 bln baru dpt) exceli bukan dpt buku je..mcm-mcm mak saya letak dalam kotak tu bukan satu je 2 buah kotak lak tu seberat 10kg setiap kotak hahahha..nasib baik semua okay barang-barang kering je..(ada mainan, buku-buku budak2 buat cucunya, comforter, karpet korea,dll) sebenarnya kotak2 ini ingat pos awal sempatlah saya guna sebelum pindah masuk rumah hari tu...ialah masa tu tak da katil semua..ingatkan bolelah guna comforter dan karpet tu..dah lambat sampai saya beli dulu comforter dan karpet kat sini.


Anyway...Terima kasih lah pada sal_nuar sbb geng Birthday Gift Wnc yang mengeposkan buku ini pada my mum kat Msia..


Setelah dapat Buku Resepi 30 minit Chef Kamarul berkobar-kobarlah lagi nak masak hahahhah..so asben cakap ha lepas ni tak ada alasan lah tak boleh masak sedap-sedap sbb dah ada Buku Masak Ekpress 30 minit tu


Secara keseluruhannya bagus isi kandungannya macam-macam ada..ringkas, padat ada tips mengurus dapur, tip masakan dan dll....orang kata bukan sekadar resepi tau dari Resepi Pagi sehinggalah Resipi makan Malam serta Resepi pemanis mulut & minuman

Kalau berminat buku ini berharga RM25.90 bolehlah didapati di kedai-kedai buku berhampiran dengan anda (tolong promosi tuan punye buku Chef Kamarul - dapat komisen ke tak ni hahahahha - gurau je)

5 comments:

paij188 said...

bagus lah ade buku tu.. i need that kind of idea too since dah ade baby.. semua nk kena cepat.

FiDa@aMiDa said...

salam fairuz

betul tu lagilah ada anak kecil ni mmg kena curi2 masa time nak masak..jenuh bersilat ke dapur
ada buku ni mmglah boleh jimat masa hehehhe

by the way, Dubai area mana ya fairuz tinggal?

paij188 said...

saya duduk kat discovery garden just behind ibn batutta mall, dekat jugak la dgn Winchester School. so hoping to meet one day.

FiDa@aMiDa said...

oic..dekat dgn my daughter punye sekolah..anak you masuk kelas mana? anak saya KG2

hopefully we can met one day..Insyallah

paij188 said...

my daughter baru nk masuk KG2 this september, klu ade tempat utk dia.. sebab still waiting list. before this dia kat nursery baru hbs hr tu.