Rasmikan acuan baru....terbakar lama sangat hangus hehehe
takpe lah 1st time..
RESEPI KUIH BAKAR PANDAN & KUIH KEMBOJA
BAHAN-BAHANNYA:
3 cawan tepung gandum
1 setengah cawan gula
6 biji telur
½ cawan marjerin
7 cawan santan dikisar bersama 8 helai daun pandan dan ditapis
Secubit garam
1 camca besar bijan
CARA-CARANYA:
1) Telur dipukul dengan gula sehingga gebu, masukkan santan dan dikacau.
2) Masukkan marjerin ke dalam adunan telur, kacau lagi hingga sebati. Kemudian masukkan tepung. Kacau perlahan-lahan dan di tapis.
3) Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah dilenser dengan minyak, taburkan bijan dan bakar di dalam ketuhar bersuhu 350′F selama 45 minit
1) Telur dipukul dengan gula sehingga gebu, masukkan santan dan dikacau.
2) Masukkan marjerin ke dalam adunan telur, kacau lagi hingga sebati. Kemudian masukkan tepung. Kacau perlahan-lahan dan di tapis.
3) Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah dilenser dengan minyak, taburkan bijan dan bakar di dalam ketuhar bersuhu 350′F selama 45 minit
No comments:
Post a Comment